I idretten i dag kan du i tillegg til sportsresultater satse penger på mange forskjellige kategorier innenfor idretten. Desverre skjer også manipulering av kamper, eller «fiksede kamper», som det blir omtalt som.

Spill for idretten, ikke for pengerFotballfan jubler

Du kan satse penger på mange formål innen idretten. Ønsker du å se dine favoritter vinne et rettferdig spill, kan du scanne oddsbevegelsene og finne dine favoritter. Hos flere spillgiganter på nett kan du sette sammen din egen kupong med både singel- eller kombinertspill. Hvem blir årets spiller? Hvem scorer flest mål? Hvem er det beste laget? Hyll idrettslegendene og opplev de største øyeblikkene med live-TV hos både Norsk Tipping og andre spillaktører. Du kan spille både før og mens kampene foregår og glede deg sammen med idrettsstjernene. Siden de olympiske lekene startet i antikkens Hellas, har sport vært en sosial begivenhet for å underholde og skape god stemning for både guder og mennesker.

I et samfunn hvor idretten har blitt en spesielt viktig del, foregår også ulovlige forretninger med penger. Kamper blir manipulert for å tjene raske penger for seg selv eller andre. Utøvere, trenere, ledere, dommere og andre påvirker konkurransen på forhånd eller under konkurransen ved å bytte penger mot manipulert spill.  Dette er selvfølgelig ulovlig i sportsverdenen, der spillets sluttresultat skal være basert på ærlige prestasjoner under spillet. Idretten er en aktivitet for å skape samhold og god spenning, og kampfiksing er noe idrettsverdenen jobber iherdig for å eliminere. Kampfikseren eller de som gjennomfører korrupsjonshandlinger som dette, risikerer fengsel, bøter, å bli utestengt fra idretten og å få ødelagt karrieren. Og har de først involvert seg i manipulering av spill, kan de også bli utsatt for sterkere press i kriminelle miljøer.

Vær på den ærlige siden ved å delta i idrettsfesten og forebygge ulovlige spill med kampfiksing. Da kan du være med på festen med god samvittighet!